Halloween

Op 17 Oktober organiseerde het C.O.F. de jaarlijkse Halloween griezeltocht.

De laatste jaren zijn de “Fright Nights” en “Haunted Houses” erg populair geworden en leek het ons leuk om het dit jaar eens echt eng te maken voor de wat oudere kinderen vanaf 10 jaar.  Dat is gelukt!

Zoals voorgaande jaren begonnen we Stadscafé vanouds Gieling waar wij als C.O.F. gebruik mochten maken van de ruimtes van het café. Vooraf hadden wij 2 zombies en 2 laboranten verstopt voor ons thema.
Om 20.00 uur begon de avond met een feestje;  Ingrid was jarig. Op een feestje moet gedanst worden en ze nodigden iedereen uit de vogeltjesdans met haar te dansen. De kinderen deden natuurlijk allemaal mee.
Plotseling ging het licht uit, kwam er een grote rookwolk en hoorde je een harde zoemer. Vanuit het schuurtje kwamen 2 zombies met kettingzagen naar buiten! De zombies werden achterna gezeten door 2 laboranten, werden gevangen en in het busje gestopt dat kwam aanrijden. De kinderen kregen te horen dat iedereen besmet was met een virus en het tegengif bij de West-Batterij gehaald moest worden.

De stoet kinderen volgde het busje met laboranten richting de West-Batterij en werden onderweg verrast door nog meer zombies die met scheppen over de grond schraapten en iedereen lieten schrikken. Ter hoogte van de Kadesloot was een desinfectiezone, gemaakt door de brandweer, met echte mist en een laborant in pak met desinfectie middel. Hierna kwamen ze aan bij de West-Batterij en zag iedereen hoe een op hol geslagen zombie de pop die op de dijk lag een klap met de hamer verkocht.

Binnen in de West-Batterij werden de kinderen naar het tegengif begeleid, hier stonden in de badkamer diverse potjes met vloeistoffen. Op het moment dat de kinderen de vloeistof wilde pakken kwam er een zombie uit de douchecel achter ze aan en werden ze naar een kamer verder gestuurd. Hier zat een vrouw met een masker TV te kijken die opeens omdraaide en kwam er een zombie uit het luik naar beneden en konden ze verder. Hier lag er een zombie op tafel die werd opgegeten en een andere om ze te laten schrikken zodat iedereen naar de volgende kamer ging. In de volgende kamer hing een pop aan een touw met 2 zombies met een zaag die de pop aan het doorzagen waren om iedereen af te leiden, want als je keek kreeg je van achter een luchtstraaltje op je gespoten. Het volgende lokaal lagen matrassen op de grond en moest je om een legernet lopen. Hier lag iemand verstopt in een speciaal camouflageplak, op moment dat je langs liep liet hij je natuurlijk schrikken. In het volgende lokaal lag een laborant in een bad en was er een andere laborant die met zijn darmen (worstjes) rondliep en natuurlijk ook iedereen flink lieten schrikken om daarna in het laatste lokaal nog 2 laboranten tegen te komen en nog één keer door een zombie opgeschrikt werden.

Na afloop kregen alle kinderen een gratis bekertje limonade en snoepjes.

Het C.O.F wil nogmaals iedereen bedanken die heeft geholpen, maar ook iedereen die is langsgekomen als deelnemer. Zonder jullie zouden wij niet in staat zijn dit soort leuke activiteiten te organiseren.
Onze speciale dank gaat naar Beauty Boulevard Weesp, Brandweer Muiden, de Koeienkade, Stadscafé vanouds Gieling, Muiden op de kaart, Zeno Heijdra Marktkramenverhuur en natuurlijk onze DJ Patrick voor hun bijdrage!

« 2 van 2 »