Sinterklaas in Muiden 2021: zondag 14 november (alléén besloten!)

Geen intocht, maar hij komt wél aan in Muiden!

Het was een puzzel, voor de Sint en het COF. Doorstroom, waar en hoe, intocht met de boot, waar en hoe, QR-checks, feest in de Kazerne, zelftesten, wel, niet, waar, hoe… Hoofdpijn kreeg de Sint ervan! Een intocht op de sluis gaat ‘m in 2021 nog even niet worden, maar gelukkig hebben we wel een superleuke verrassing voor Sinterklaas bedacht: alle kinderen van Muiden gaan de Sint welkom heten in zijn eigen huis!

De kinderen zijn er letterlijk bij als de Sint zijn paleis binnenkomt, en vieren met hem in de grote zaal van de Kazerne het feest dat hij ein-de-lijk weer in het land is! Met spelletjes met de pieten, muziek, dansen, bérgen pepernoten en natuurlijk de kans om de Sint even een stoere boks of een lief handje te geven.

We werken op zondag 14 november met tijdsloten, waarbij we er naar streven om zoveel mogelijk kindjes per ronde in de zaal te hebben. (De kazerne is vanwege coronamaatregelen beperkt op een vast aantal mensen – waarbij een kind of een volwassene evenveel meetellen.)

De Aankomst Van De Sint is als alternatieve intocht voor de kinderen van Muiden inmiddels vol gereserveerd. Het is niet des COF’s, maar we kunnen niet anders dan het hierbij laten, er vallen gewoonweg niet meer plekken te maken. En we duimen dat Sinterklaas 2022 in Muiden weer het normale, grote, open feest op de Sluis kan worden dat het altijd geweest is.

Let op:

Er is dus géén openbare intocht dit jaar, in Muiden! Op de bonnefooi naar het centrum komen heeft helaas dus nog even weinig zin.

X