De Dodenherdenking op 4 mei is sinds jaar en dag hét moment voor Muiders om burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, te herdenken.

Dodenherdenking Muiden

De uitzending van 2020 is hier terug te kijken >

De Dodenherdenking zal in 2020 een ander karakter krijgen, omdat burgers zoveel mogelijk thuis dienen te blijven om de verspreiding van het corona-virus in te dammen. Daarom zond het Comité op COF TV een speciaal programma uit – met aanvullende informatie, orgelmuziek uit de Grote Kerk, 2 minuten stilte en kranslegging bij de graven van gesneuvelde soldaten op de Algemene Begraafplaats in Muiden.

#blijfthuis

Muiders werd dringend verzocht níet rond 20.00 uur de straat op te gaan of zich naar de begraafplaats te begeven. Het was toegestaan om op andere momenten gedurende de dag bloemen te leggen bij graven, maar ook daarbij moeten de geldende omgangsvormen (o.a. 1,5 meter afstand en geen groepen groter dan drie personen) in acht worden genomen.

X