De laatste jaren zijn Fright Nights, Halloween en Haunted Houses erg populair geworden. Muiden, met zijn historische gebouwen, smalle steegjes, soms spookachtig spannende IJmeer en andere ‘spooky’ elementen, is natuurlijk een perfecte plek om met die trend mee te doen!

In de loop der jaren is het spookachtige thema al een aantal malen ingezet. Eén van de grootste Fright Nights had een zombiethema; altijd raak. Hieronder een verslag van die avond.

Zoals voorgaande jaren begonnen de Fright Night bij Stadscafé vanouds Gieling waar het COF gebruik mochn maken van de ruimtes van het café. Vooraf hadden we 2 zombies en 2 laboranten verstopt.

Om 20.00 uur begon de avond met een feestje;  Ingrid was jarig. Op een feestje moet gedanst worden en ze nodigde iedereen uit de vogeltjesdans met haar te dansen. De kinderen deden natuurlijk allemaal mee. Maar…
Plotseling ging het licht uit, lekte er een grote rookwolk en hoorde je een harde zoemer. Vanuit een schuurtje kwamen 2 zombies met kettingzagen naar buiten! De zombies werden achterna gezeten door 2 laboranten, na wat spannende worstelingen gevangen en in het busje gestopt dat kwam aanrijden. De kinderen kregen te horen dat iedereen besmet was met een virus en het tegengif bij de West-Batterij gehaald moest worden!

De stoet kinderen volgde het busje met laboranten dwars door Muiden, richting de West-Batterij en werd onderweg verrast door nog méér zombies die met scheppen over de grond schraapten en iedereen lieten schrikken. Heel Muiden bleek besmet!

Ter hoogte van de Kadesloot was een desinfectiezone, gemaakt door de brandweer, met echte mist en een laborant in pak met desinfectiemiddel. Hierna kwamen ze aan bij de West-Batterij en zag iedereen hoe een op hol geslagen zombie een ‘mens’ (pop) op de dijk een klap met een hamer verkocht… Dat was schrikken!

Binnen in de West-Batterij werden de kinderen naar het tegengif begeleid, hier stonden in de badkamer diverse potjes met vloeistoffen. Op het moment dat de kinderen de vloeistof wilde pakken kwam er een zombie uit een oude douchecel achter ze aan en werden ze naar een kamer verder gejaagd. Dat maakte het niet veel beter, want daar zat een vrouw met een masker TV te kijken… en nog niet bekomen van die schrik, kwam er opeens weer een zombie uit het dak gevallen! Dat werd rennen, naar de volgende kamer. Daar lag er een zombie op tafel die werd opgegeten en een andere om ze te laten schrikken zodat iedereen naar de volgende kamer ging.

In de volgende kamer hing een pop aan een touw met 2 zombies met een zaag die de pop aan het doorzagen waren om iedereen af te leiden, want als je keek kreeg je van achter een luchtstraaltje op je gespoten. Het volgende lokaal lagen matrassen op de grond en moest je om een legernet lopen. Hier lag iemand verstopt in een speciaal camouflageplak, op moment dat je langs liep liet hij je natuurlijk schrikken.

In het volgende lokaal lag een laborant in een bad en was er een andere laborant die met zijn darmen (worstjes) rondliep en natuurlijk ook iedereen flink lieten schrikken, om daarna in het laatste lokaal nog 2 laboranten tegen te komen en nog één keer door een zombie opgeschrikt werden.

Na ruim een uur spanning en sensatie waren daar dan eindelijk de verlossende medicijnen, en waren alle kinderen weer veilig – compleet met een glaasje limonade en flink wat snoepjes, want zoveel dapperheid moet natuurlijk ruimschoots beloond worden.

Deze Fright Night werd mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan 40 vrijwilligers en acteurs. Onze speciale dank gaat naar Beauty Boulevard Weesp, Brandweer Muiden, de Koeienkade, Stadscafé vanouds Gieling, Muiden op de kaart, Zeno Heijdra Marktkramenverhuur en natuurlijk onze DJ Patrick voor hun bijdrage![

Ook eens meehelpen met het organiseren van een evenement? Inzet groot en klein wordt altijd gewaardeerd én is simpelweg gezellig. Check de ‘vacaturepagina‘ voor informatie of stuur ons gewoon een berichtje om het erover te hebben!

X