8 mei 2022

“Opdat wij nooit vergeten”, schrijft Stichting Het Gooi Bevrijd op haar website, over de komende editie. Juist nu de oorlog in Oekraïne wereldwijd voor spanning zorgt. Dus zullen de ruim 90 legervoertuigen ook dit jaar weer door de Gooise regio rijden. En: voor het eerst stoppen in Muiden!

Het Gooi Bevrijd: “Wij zijn als organisatie overtuigd dat het essentieel is, nu meer dan ooit, om oorlogsslachtoffers te herdenken en onze vrijheid te vieren. Het besluit van het Nationaal Comité 4 en 5 mei sterkt ons hierbij in dit besluit:

‘Dat er nu ook weer duizenden mensen wereldwijd de straat op gaan om zich uit te spreken tegen de oorlog, bevestigt de kracht van solidariteit en het belang van een open democratische samenleving. / Eens te meer blijkt dat vrijheid en vrede niet vanzelfsprekend zijn. / Stilstaan bij onze eigen vrijheid is onlosmakelijk verbonden met de vrijheid van anderen’.“

De stoet zien, is hem beleven. Op zondag 8 mei zullen daarom ruim 90 legervoertuigen met hun berijders, met daaronder een flink aantal veteranen, neerstrijken in het centrum van Muiden. Iedere Muider is welkom om het verleden in actie te zien! 

Het Gooi Bevrijd stopt in Muiden
Gratis toegankelijk
Centrum Muiden
Zondag 8 mei 2022 +-15.00 – 16.30 uur
(tijden zijn indicatief, de stoet kan op de route vertragingen tegenkomen).  

X