Over het Comité Openbare Feesten voor Muiden (COF)

Het COF wil Muiders samenbrengen door grote en kleine events in en rond Muiden te organiseren. Reuring in de tent; een gemeenschap krijgt karakter als inwoners elkaar weten te vinden. Daar helpen we graag een handje bij. 

Dat gaat van grote vaste waarden, zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag en de plaatselijke Dodenherdenking, tot aan experimentele of thematische events als Dickens-themadagen, winterborrels, Franse middagen, (klassieke en ‘foute’) bingo’s, pubquizzen, buitenspeeldagen voor kinderen, Halloweenfeesten of, zoals recentelijk, online activiteiten ten tijde van de corona-crisis en de daarbij horende quarantaine(s). 

Ons uitgangspunt is vrij simpel:
we zijn er voor Muiden. 

We hebben geen winstoogmerk, doen álles met vrijwilligers, werken met subsidies, donaties van Muiders, sponsoren en iedere gecollecteerde euro die een Muider voor ons over heeft. Dat maakt ons – denken wijzelf – vindingrijk en creatief. Met een hands-on mentaliteit weten ‘de Coffers’, zoals de vrijwilligers genoemd worden, vrij snel behoorlijk grote evenementen op poten te zetten, waar jaarlijks duizenden bezoekers op afkomen.  

Het COF kent een lopend bestuur van zeven mensen (in 2020). Daarnaast telt het bestand aan Coffers inmiddels bijna tachtig namen – mensen die af en toe een helpende hand toesteken, en mensen die bij ieder evenement dezelfde taak verrichten. Al naar gelang wat men prettig vindt – wij zijn altijd dankbaar voor alle hulp die er is. 

Overweeg je om mee te helpen?
Lees dan verder of stuur ons een berichtje

We zijn er voor Muiden, dus ook voor jou!

We dicteren niet de agenda, we luisteren. Gráág zelfs. Het Comité helpt graag iedereen die met een idee speelt – organisatorisch, met helpende handen, met denkkracht, papierwerk, promotie… wat er dan ook maar nodig mocht zijn. We geloven in de kracht van samenwerken, en dat ieder voor zich minder sterk staat dan de som der delen. 

Daarvoor komen we het liefst zo goed mogelijk beslagen ten ijs. De Coffer – het organisatiegebouw bij het Kazerneplein in Muiden – staat vol middelen om te helpen bij de organisatie van een evenement. We lenen dat graag uit aan evenementen die bijdragen aan het leuker maken van Muiden. 

Volg ons, en blijf op de hoogte!

Facebook Comité Openbare Feesten
Instagram @cofmuiden
Youtube COF TV 

X