Nederland, en dus ook Muiden, maakte de unieke situatie mee dat twéé Koningsdagen niet op de normale manier gevierd konden worden.

De anderhalvemetersamenleving, maximaal 3 mensen samen, mondkapjes, vaccinaties die maar langzaam op gang komen, geen alcohol op straat na 20.00 uur, avondklokken om 21.00 en 22.00 uur… en formeel zelfs nog steeds het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven… Het hielp allemaal niet mee met het organiseren van een feestje.

Dat was natuurlijk ook juist de bedoeling van al die maatregelen. Maar het maakte het werk van het Comité Openbare Feesten Muiden er echter niet bepaald makkelijker op. Wel zagen ook wij dat Muiders al een stuk ‘relaxter’ in de pandemie stonden dan in 2020, toen het virus ons net overvallen had, er veel onzekerheid was, en boven alles: een stuk minder uitzicht op verbetering.

Waar we ons er in 2020 van bewust waren dat mensen écht opgesloten zaten en bang waren, zagen we in 2021 dat men zich, bewust zijnd van alle regels, wel vrijer durfde te bewegen. Dat maakte voor het COF de afweging om iets te organiseren, al een stuk makkelijker.

Wat we dus met Quarantaine Koningsdag 2020 deden, deden we in 2021 weer, maar in een vorm die beter paste bij de geldende vorm van mobiliteit in de tweede lockdown en derde coronagolf.


Hieronder het programma van Quarantaine Koningsdag Muiden 2021. De genoemde producten zijn nu niet meer te bestellen. Hou vooral het Comité op Facebook en Instagram in de gaten voor nieuws over Koningsdag Muiden 2022, Koningsdag Muiden 2023 en verder!

OCHTEND
We bezorgen weer oranjegebak bij je thuis! Natúúrlijk kun je ook weer zelf fysiek terecht bij Graaf Floris en de twee vestigingen van Bakkerij Stricker, óf je laat ons een gebakje bezorgen. Hoe dan ook willen we ervoor zorgen dat íedereen aan de soes of tompouce zit! Ga naar de COF SHOP om je bestelling door te geven!

MIDDAG
In de middag helpen we je om de kids bezig te houden, met COF’s Kook TV – Koninklijke Cupcakes Bakken! Quinty en Dennis leggen je kids in een kookshow op ons Youtube-kanaal uit hoe je mooie oranje cupcakes bakt. Als je vervolgens het eindresultaat met een fotootje appt naar het COF, kunnen de kids daarna aan het einde van de middag van ons een cadeautje verwachten!

Voor de cupcakes hebben we een bakpakket beschikbaar zodat je in één keer precies uitgeteld alle ingrediënten in huis hebt. Ook dat kun je bestellen via de COF SHOP. Het pakket is samengesteld met producten van leveranciers uit de regio, dus je helpt je lokale ondernemer met je bestelling! (Het COF verdient er niks aan.) We bezorgen het pakket op Koningsdag in de ochtend bij je thuis!

AVOND
Hoe kan het ook anders: we trekken dé Bingo weer uit de kast! Helaas nog een jaartje niet met z’n allen feestend in de kazerne, maar (hopelijk) (nog) één keer online, via COF TV op ons Youtube-kanaal.

Bestel je bingoloten NU! We hebben geen oneindige voorraad. 😉 Natuurlijk ook weer: in de COF SHOP.

X