Het is alweer een aantal decennia geleden toen een paar Coffers en betrokken ouders zich realiseerden dat het eigenlijk heel gek was dat Sinterklaas altijd een ENORM welkom krijgt in Muiden, maar zijn vertrek altijd bijzonder stilletjes verliep.

Dat vonden ook veel kinderen; vooral de kinderen die soms behoefte hebben aan net iets meer bevestiging of duidelijkheid in het leven. Zo ontstond het idee om de Goedheiligman niet alleen groots welkom te heten, maar ook net zo groots weer uit te zwaaien.

Sindsdien verzamelen zich ieder jaar op 6 december grote aantallen ouders, kinderen en andere liefhebbers bij de tijdelijke verblijfplaats van de Sint; de Kazerne in het centrum van oud-Muiden. Zodra de Sint er klaar voor is – en dat moment is altijd even spannend en kan bespoedigd worden door veel te zingen – lopen alle aanwezigen in een knusse optocht naar de pakjesboot, om daar met veel zingen en vrolijkheid de Sint een goede reis terug naar Spanje te wensen.

Het COF probeert het programma ieder jaar een beetje aan te passen, zodat het steeds een verrassing blijft voor de Sint hoe hij uitgezwaaid zal gaan worden. Een gemiddeld programma verloopt als volgt:

6 december Uitzwaaien Sinterklaas 
18.00 uur – verzamelen bij de Kazerne en zingen!
18.30 uur – Sint verlaat de Kazerne en heet de kinderen welkom
19.00 uur – optocht naar de haven (wisselende route)
19.30 uur – uitzingen Sint
19.45 / 20.00 uur – uitzwaaien Sint

Ook eens meehelpen met het organiseren van een evenement? Inzet groot en klein wordt altijd gewaardeerd én is simpelweg gezellig. Check de ‘vacaturepagina‘ voor informatie of stuur ons gewoon een berichtje om het erover te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X